Trimmaus palveluita koiraystävällisellä otteella

TRIMMAUSPALVELUT: TRIMMAAMO SÄDE

Trimmauspalvelut jatkossa vain Mustissa ja Mirrissä Salon ja Turun Kärsämäen myymälöissä. Teen myös koirahierontaa kyseisissä myymälöissä. Tervetuloa uudet ja vanhat asiakkaat!

Olen Riikka ja opiskelen parhaillaan trimmaajan ammattitutkintoon Paimion Liviassa. Kohta alkaa olemaan vuosi opintoja takana! Olen aiemmalta koulutukseltani koulutettu hieroja ja koirahieroja, ja olen toiminut päätoimisena yrittäjänä vuosia. Koirien hyvinvointi on itselle sydämenasia, tervetuloa hoidattamaan myös koirien turkit elinvoimaiseen kuntoon.

trimmaus koiralle

Ohjeita trimmaukseen tulevalle

TERVEYS: Koira tulee olla rokotussuositusten mukaan rokotettu. Koiralla ei saa olla ulkoloisia esim täi, väive, kirppu (tähän ei lasketa punkkeja, niiltä ei aina voi välttyä) tai tarttuvia tauteja. On hyvä mainita tai varata lisää aikaa, jos koiran terveys vaatii taukojen pitämisen trimmauksen aikana :).

TAKUT on hyvä selvittää ennen trimmaukseen tuloa, tai varata niiden selvittämiseen lisää aikaa. Takkujen selvittämiseen menee aina aikaa, joten trimmauksen yhteydessä ei montaa ehdi selvittämään. Jos koirassa on oikein pahoja takkuja, ne voidaan joutua irrottamaan koneen kanssa.

PESU kuuluu aina kone/saksi trimmaukseen. Nypittävää koiraa ei saa pestä ennen trimmausta, vaan pesun ja nypinnän välissä tulisi olla kaksi viikkoa. Nypintään voi varata lisäpalveluna pesun, jolloin mahdollista tehdä saksilla siistimistä.

MAKSUTAVAT tasaraha käteinen (ei vaihtokassaa) ja korttimaksu

PERUUTUS tulee tehdä aina edellisenä iltana klo 20.00 mennessä viestillä 0402206125/riikka@hierontastudiosade.fi. Tämän jälkeen perutuista tai peruuttamattomista ajoista, pidän oikeuden laskuttaa koko hoidon hinnan.

AJANVARAUS netistä: muista mainita koiran rotu, turkin kunto, käsiteltävyys, ikä, sairaudet. Sähköpostilla: riikka@hierontastudiosade.fi tai lomakkeella.

Trimmaukseen valmistautuminen

AINA parempi mitä enemmän kotona harjoitellaan, sitä helpompi koiran tulla trimmattavaksi. Tässä muutamia vinkkejä!

SEISOMINEN PAIKALLAAN: Voit harjoitella pöydälle nostoa ja siinä seisomista. Tai melkein vielä parempaa, jos harjoittelet erillisellä alustalla seisottamista etukäteen. Voit hankkia luistamattoman alustan, minkä voisi ottaa trimmauspöydälle mukaan. Se on koiralle tuttu ja turvallinen, ja voi helpottaa koiran oloa vieraassa ympäristössä. Eli opeta seisomaan paikallaan, lähde pienestä liikkeelle ja pidennä aikaa. Kun koiran on helppo seistä, voit lisätä kosketuksen mukaan käsin/harjalla.

HIUSTENKUIVAAJA: Voit totuttaa koiraa hiustenkuivaajaan. Tämä on itseasiassa aika tärkeää. Koirat useiten jännittävät kuivaustilannetta eniten. Opeta siis kotona pienin askelin koiraa hiustenkuivaajan ääneen lähellä koiraa ja iholle tulevaan puhallukseen. Muista kehua ja palkita runsaasti. Tällä helpotetaan hurjasti trimmaustilannetta ja koiran on huomattavasti mukavampi olla kuivattavana.

VÄLINEISIIN TOTUTTAMINEN JA VIERAAN IHMISEN KOSKETUS: On hyvä että itse totutat koiraa ekaksi omaan kosketukseen ja kaikkiin hoitotoimenpide välineisiin, mutta on hyvä myös että vieras ihminen pystyy tekemään saman! Jälleen pyritään siihen että koiran on helpompi ottaa vastaan toimenpiteet trimmauspöydällä :).

Koiran turkin nypintä

Nypintää tehdään karkeakarvaisille roduille. Koiran turkki muodostuu karkeasta peitinkarvasta ja pehmeämmästä pohjavillasta. Koiran turkin nypintä on koiralle kivutonta, kun se tehdään oikeaan aikaan ja oikeanlaisella tekniikalla. Koirat ovat kuitenkin yksilöitä, joten mietimme yhdessä aina koiralle parhaimman vaihtoehdon.

Koska on oikea aika nypinnälle?
Kun peitinkarva on kypsää ja se irtoaa koirasta helposti juurineen. Paras paikka on tarkistaa koiran kyljistä/jaloista karvan kypsyys. Karkean peitinkarvan tulisi irrota helposti juurineen, eikä karvan päähän tulisi jäädä talia. 

Kuinka usein olisi hyvä nyppiä?
Kuulee usein puhuttavan että koira tulisi nyppiä puolen vuoden välein. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä että koko peitinkarva nypitään pois ja jäljelle jää vain kerros pohjavillaa. Trimmaajat kuitenkin suosittelevat, että nypittäisiin 2-3kk välein. Tämä siksi, että voidaan käyttää 50/50 menetelmää, mikä mahdollistaa koiralle ympäri vuoden sään kestävän turkin. Se tarkoittaa että turkista jätetään koiralle noin puolet ja pisimmät peitinkarvat nypitään pois. Turkissa on siis aina sateelta/pahteelta suojaavaa lyhyeämpää peitinkarvaa jäljellä. 50/50 tekniikka on myös hieman koiraystävällisempi vaihtoehto, se saadaan tehtyä nopeammin, eikä rasita yhtä paljoa ihoa. Mutta korostan kaikki koirat ovat omia yksilöitään, aina paras miettiä juuri sinun koirallesi paras tapa tehdä nypintä.

Pesu nypinnän yhteydessä?
Koira nypitään ns. likaisella turkilla. Nypintä rasittaa aina ihoa jonkinverran, koirilla vaihtelee kuinka herkkä iho on. Jos koira jätetään nypinnän jälkeen likaiseksi, auenneet ihohuokoset tulehtuvat helpommin. Siksi suosittelen koiran pesua nypinnän yhteyteyteen. Pesun tarkoitus on puhdistaa koira nypinnän jälkeen liasta ja irtokarvasta, ja rauhoittaa ihoa. Jos pesua ei ehditä tekemään, koiran voi pestä myös kotona.

hyvinvointia koirallesi.

Mukavia käyntejä toivottaen, Riikka